Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ


  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΘΗΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΘΗΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

          Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.
          Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.
          Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.
          Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων – καταναλωτών. 
          Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ


Η συνεχής ανελέητη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα με την κλιμακούμενη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, τη βαριά φορολογία, την ανεργία κλπ οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα σε τραγικά αδιέξοδα και ειδικά αυτά που αναγκάστηκαν να δανειστούν από τις τράπεζες για να αποκτήσουν σπίτι ή για να υπάρξουν ως αυτοαπασχολούμενοι.
Σ’ αυτές τις συνθήκες, σαν άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά να διεκδικήσουν μαζί για να επιβάλλουν:
Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Τη μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες και των αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και τους ψαράδες και το πάγωμά τους για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη παραγραφή των πανωτοκίων. Τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων σε σύγχρονη λαϊκή στέγη.


 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

          Η σφαγή των επιδομάτων πείνας για την ανεργία, τη μητρότητα, εποχικών επιδομάτων κ.α. αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αντεργατικές αθλιότητες που μαζί διαπράττουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και μεγαλοεπιχειρηματίες. Με 360 ευρώ το μήνα δεν ζουν ούτε τα σκυλιά και οι γάτες του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας και του κάθε μεγαλοβιομήχανου. Κι όμως αυτοί μαζί με την κυβέρνησή τους και την ΕΕ θέλουν οι εργάτες τους να σκοτώνονται στη δουλειά για 500 ευρώ και όταν τους απολύουν να «ζουν» με συσσίτια ελεημοσύνης. Η αθλιότητά τους δεν έχει όρια.
          Εξοργιστική είναι η νέα μείωση κατά 22% του επιδόματος που λαμβάνουν για έξι μήνες οι εργαζόμενες που γίνονται μητέρες. Είναι ανατριχιαστικό το φαινόμενο όλο και πιο πολλές λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους και να τα παραδίδουν σε ιδρύματα και η συγκυβέρνηση να συνεχίζει και να κλιμακώνει την απάνθρωπη πολιτική της. Αυτό σημαίνει ειδικά για τα νεαρά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω της ανεργίας, των χαμηλών μισθών, των χρεών, της έλλειψης πρόνοιας και παιδικών σταθμών ότι προστίθενται νέα εμπόδια στην απόκτηση παιδιών.
          Βαθαίνει η εξαθλίωση εργαζομένων, όπως οι οικοδόμοι, οι μεταλλεργάτες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.α., που λαμβάνουν εποχικά επιδόματα για να μπορούν να καλύπτουν κάποιες από τις ανάγκες, αφού σε ετήσια βάση εναλλάσσονται μεταξύ δουλειάς και ανεργίας.  
          Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο των καπιταλιστών, των κομμάτων και των συνδικαλιστών που τους υπηρετούν. Στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας δικαιολογούν την επιβολή μισθών εξαθλίωσης και την ίδια στιγμή μετατρέπουν τα επιδόματα ανεργίας σε ψίχουλα. Με εκβιασμούς, ψέματα και απειλές κρύβουν από τους εργαζόμενους ότι η ανάπτυξη που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος γι’ αυτούς γεννά ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, παρόλο που ο πλούτος που παράγουν είναι αμύθητος και οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μεγάλες και αναξιοποίητες.
          Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι, όλη η εργατική τάξη πρέπει να συσπειρωθεί σε ένα ενιαίο μέτωπο για να φουντώσει σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο το πανεργατικό μέτωπο για να εμποδιστεί η σφαγή μισθών, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση, η δικτατορία των μονοπωλίων, των καπιταλιστών. Αυτό το νέο κύμα αντίστασης από τα κάτω άρχισε. Πρέπει να γιγαντωθεί.
          Εργάτες, εργάτριες ψηλά το κεφάλι! Αξιοποιείστε την ταξική σας δύναμη. Εσείς μπορείτε και πρέπει να ηγηθείτε της μεγάλης συμμαχίας της αντεπίθεσης, της ανατροπής, για την εργατική λαϊκή εξουσία. Για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ. Έτσι η ανάπτυξη θα υπηρετεί τις δικές σας ανάγκες. Αυτή θα εξασφαλίζει δουλειά για όλους και την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.ΑΘΗΝΑ  2/3/2012                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
17 σχόλια:

kakos dimotis είπε...

Ωραία, αν οι φτωχοί θέλουν να βρουν φτηνές πατάτες να μην αγοράζουν από τον παραγωγό,μέχρι να γκρεμιστεί ο καπιταλισμός,θα πηγαίνουν στο περισσό να αγοράσουν.Θα τρελαθούμε τελείως.Για τις απειλές από τους μεσάζοντες στους παραγωγούς δεν άκουσαν τίποτα,ούτε από την εμπειρία της Αργεντινής έμαθαν τίποτα επίσης.Να πεινάσει ο λαός λοιπόν μπας και καταλάβει τον άδικο αυτό κόσμο!

s' eparon είπε...

Όσο θα υπάρχουν φτωχοί, οι πατάτες θα είναι πάντοτε ακριβές.
Όταν οι μεσάζοντες δώσουν στους παραγωγούς 1 λεπτό παραπάνω, θα μαζέψουν όλη την παραγωγή.
Και όσο θα υπάρχουν έμποροι, θα γράφουν πάντοτε σαν τον kakos dimotis.
ΥΓ: Εαν οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας - θεωρήτικά λέμε τώρα- στήσουν ένα κίνημα του "γάλακτος", φαντάζεσαι τι έχει να γίνει, όταν το γάλα που μας υποχρεώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να παράγουμε, δεν φτάνει ούτε γιά το 25% των αναγκών της χώρας;

kakos dimotis είπε...

Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ αντί να βγάζει ανακοινώσεις και μάλιστα δύο (η δεύτερη για να μαζευτεί το πράγμα,μετά από την "πατάτα" της πρώτης και τις παρεμβάσεις Μαίλη στα ΜΜΕ για να καταγγείλει την εκστρατεία αποπροσανατολισμού),να ασχολείται και με σοβαρότερα πράγματα από το "κίνημα της πατάτας" όπως ενότητα , μέτωπα ενάντια στη πολιτική της τρόικας κλπ, αλλά δυστυχώς άλλες αγωνίες έχει η ηγεσία του κόμματος σου.

Μερικοί εξοντωμένοι οικονομικά πολίτες, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και πολλοί απελπισμένοι παραγωγοί έφεραν στην επιφάνεια το πρόβλημα των μονοπωλιακών τιμών στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.Με απλό τρόπο αποδείχθηκε ότι οι τιμές πολλών προϊόντων μπορούν να πέσουν κάτω από το μισό και, ταυτόχρονα, οι τιμές παραγωγού να υπερδιπλασιαστούν.

Με ανακοίνωση το γραφείου τύπου του ΚΚΕ σπεύδει να καταγγείλει το «κίνημα της πατάτας» ως «κόλπο, σαν κι αυτά που χρησιμοποιούν τα σούπερ μάρκετ στο παιχνίδι των προσφορών», ή σαν τα «παρατηρητήρια τιμών και τις επιτροπές ανταγωνισμού»,καλώντας μας μάλιστα να «αγωνιστούμε ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους» και να στοχεύσουμε στην τελική λύση που είναι «ο κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός» και η μετατροπή του «μεγαλεμπορίου και των εισαγωγών σε αποκλειστική υπόθεση του κράτους»...
Ως τότε, είναι μοιραίο να τα πληρώνουμε όλα ακριβά και σαν του μωαμεθανούς στο παράδεισο της'' λαϊκής εξουσίας" θα βρούμε ΚΑΠΟΙΑ φτηνά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. φυσικά η ανακοίνωση δεν παραλείπει να περιλάβει και την ακόλουθη αποκαλυπτική φράση: «Ο στόχος προβολής του “κινήματος της φθηνής πατάτας” είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών».

Με άλλα λόγια, ό,τι δεν ελέγχουμε, δεν μπορεί παρά να είναι σχέδιο του ταξικού εχθρού...

Μετά από αυτά και αφού εμπέδωσες τη γραμμή αρχίζουν και οι προσωπικές επιθέσεις. Πάγια η τακτική σου.

Ψυχραιμία σύντροφε,έρχονται και ντομάτες!

Υ.Γ 1 Μια ανάρτηση στο blog με τίτλο "μοντέρνες κολεκτίβες" ίσως σου ανοίξει λίγο το μυαλό.

Υ.Γ2 Θυμάμαι το 1987 που μανιωδώς νεολαίοι και μέλη του κόμματος μετα το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ, έτρωγαν μανιωδώς φράουλες για να πείσουν τον κόσμο πως τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι μηδενικά στη χώρα μας.Ελπίζω αυτές τις ημέρες να μην ψωνίζεις τα προϊόντα που θα προσπαθήσουν να πουλήσουν οι παραγωγοί απευθείας στους καταναλωτές από τις μεγάλες αλυσίδες super-market

s' eparon είπε...

Ως απάντηση, απλά αντιγράφω από άρθρο του Κ. Κακουλίδη:
"Η επίθεση που έσπευσαν ορισμένοι να εξαπολύσουν ενάντια στο ΚΚΕ, με αφορμή το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» εύλογα προκάλεσε κάποια ερωτήματα. Οι κομμουνιστές λένε ότι θα πρέπει να θεωρείται αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του καθένα μας να μπορούμε να έχουμε φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα και ταυτόχρονα να εξασφαλίζονται για τους μικροπαραγωγούς τιμές με τις οποίες θα μπορούν να ζήσουν. Με αυτή την έννοια, είπε το ΚΚΕ, μπορεί κάποιοι εργαζόμενοι και κάποιοι παραγωγοί να βγήκαν πράγματι ωφελημένοι από τις αγοραπωλησίες της πατάτας από το Νευροκόπι, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να λυθεί με παρόμοιους τρόπους το συνολικό πρόβλημα της παραγωγής και της τροφοδοσίας του πληθυσμού με φτηνά και καλής ποιότητας προϊόντα. Μαζί με αυτά, συμπληρώσαμε, οι εργαζόμενοι και ο λαός διαθέτουν όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες για να δώσουν πραγματικά λύσεις προοπτικής για να απαλλαγούν κυριολεκτικά από όλους εκείνους που αρπάζουν την παραγωγή των φτωχομεσαίων αγροτών και το μεροκάματο των εργαζόμενων - καταναλωτών, είτε είναι οι μεσάζοντες, είτε οι μεγαλοεπιχειρηματίες, είτε τα μονοπώλια.

Η παραπάνω άποψη και σαφής είναι και εντάσσεται στο πλαίσιο των προβληματισμών όσων χρυσοπληρώνουμε τα είδη διατροφής. Υπάρχει κάποιο λάθος και στραβό που χρειάζεται αποκατάσταση, ή μήπως κάποιοι ενοχλούνται όταν αποκαλύπτεται πως πέρα από τον ορίζοντα, που εκείνοι δείχνουν στους εργαζόμενους και τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, υπάρχουν και άλλες πλευρές του ζητήματος, διαφορετικά συμφέροντα, οξυμένες αντιθέσεις. Πάντως, όταν κάποια επιτελεία σήμερα, με αφορμή την πατάτα από το Νευροκόπι, διατείνονται ότι τροχοδρόμησαν τις διαδικασίες για φτηνά είδη τροφίμων σε όλους τους ενδιαφερόμενους, δεν αθωώνουν απλά την κυβέρνηση. Αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, από το κύριο, που είναι τα δεδομένα μέσα στα οποία λειτουργεί το σύστημα και οι νόμοι του. Το ίδιο κάνουν και οι «ακτιβιστές», που διοργανώνουν τα Σαββατοκύριακα στέκια ανταλλαγής μεταχειρισμένων ρούχων, για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια. Αλλά αποτελούν λύσεις αντιμετώπισης της λιτότητας και της αντιλαϊκής πολιτικής; Δηλαδή, θα αποδεχτούμε μια ζωή εξαθλιωμένη, με άνεργους, άστεγους, υποσιτισμένους, που θα ζουν μόνιμα περιμένοντας την ανταλλαγή ρούχων τα συσσίτια φαγητού κ.λπ.;

Κακώς υποστηρίζεται ότι το ΚΚΕ εναντιώνεται σε πρωτοβουλίες που δεν προέρχονται από το ίδιο. Ισα - ίσα, οι κομμουνιστές προτείνουν στους εργαζόμενους να παίρνουν πρωτοβουλίες, να εμπλουτίζουν τη δράση τους με παρεμβάσεις που θα αναδεικνύουν τα λαϊκά προβλήματα, να επεξεργάζονται προτάσεις, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ταξικής πάλης. Πάνω από όλα, τους παροτρύνουν να επαναβεβαιώνουν μέσα στη ζωή την αλληλεγγύη τους προς τους πλέον αδύναμους και να εκδηλώνουν έμπρακτα τη στήριξή τους σε αυτούς, κάτι που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε κίνημα στήριξης για δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Εκείνο, όμως, που δεν είναι διατεθειμένοι να καταπιούν, είναι η κοροϊδία και ο αποπροσανατολισμός των λαϊκών αγώνων από το κύριο, που δεν είναι ένα τσουβάλι πατάτες, ένα σακί ζάχαρη κι ένα τελάρο μήλα, όπως προτείνουν οι παρέες των εθελοντών και άλλων ακτιβιστών. Γιατί, στόχος δικός μας δεν είναι να μοιραστούμε καλύτερα τα ψίχουλα που μένουν από το φαγοπότι της άρχουσας τάξης, αλλά η πάλη για ριζικές κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές, για τη διεκδίκηση μιας ζωής γεμάτη αξιοπρέπεια και προοπτική. Μια ζωή που θα έχει όραμα την ολόπλευρη ικανοποίηση των αναγκών όλων των εργαζομένων".

κakos dimotis είπε...

Άλλα λέει η πρώτη ανακοίνωση του ΚΚΕ και το πρώτο σου σχόλιο,εξ άλλου η ίδια η Αλέκα παραδέχτηκε πως η πρώτη ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ζήτημα θα έπρεπε να ήταν πιο συγκεκριμένη. Αλλά ποιος σας είπε ρε παιδιά,πως ότι γίνεται με ανταλλαγές ρούχων ή βιβλίων κλπ, γίνεται για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων;

s' eparon είπε...

Το ΚΚΕ ποτέ δεν έσπειρε αυταπάτες στους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους και τη λύση τους. Τους καλεί να οργανώσουν τον αγώνα για αξιοπρεπή μισθό, για ζωή με δικαιώματα και απαιτήσεις και όχι χαμοζωή της ευκαιριακής «ανακούφισης» και της «φιλανθρωπίας». Εχθροί του λαού δεν είναι μόνο οι μεσάζοντες αλλά και τα μονοπώλια και είναι μονόδρομος η σύγκρουση και ρήξη, για να μπορούν οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου να τον απολαμβάνουν χωρίς παράσιτα.

kakos dimotis είπε...

ΛΕΣ(ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΤΑΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕΣ)....
Κακώς υποστηρίζεται ότι το ΚΚΕ εναντιώνεται σε πρωτοβουλίες που δεν προέρχονται από το ίδιο. Ισα - ίσα, οι κομμουνιστές προτείνουν στους εργαζόμενους να παίρνουν πρωτοβουλίες, να εμπλουτίζουν τη δράση τους με παρεμβάσεις που θα αναδεικνύουν τα λαϊκά προβλήματα, να επεξεργάζονται προτάσεις, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ταξικής πάλης. Πάνω από όλα, τους παροτρύνουν να επαναβεβαιώνουν μέσα στη ζωή την αλληλεγγύη τους προς τους πλέον αδύναμους και να εκδηλώνουν έμπρακτα τη στήριξή τους σε αυτούς, κάτι που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε κίνημα στήριξης για δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΣ:Τους καλεί(ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ) να οργανώσουν τον αγώνα για αξιοπρεπή μισθό, για ζωή με δικαιώματα και απαιτήσεις και όχι χαμοζωή της ευκαιριακής «ανακούφισης» και της «φιλανθρωπίας».

KANENAΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΠΑΛΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ!

Ανώνυμος είπε...

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6718517
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Η ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ

s' eparon είπε...

Ποιό είναι το φεγγάρι και ποιό το δάχτυλο, "kakos dimotis";
Γιατί το "κίνημα της πατάτας", τείνει να παρουσιαστεί ως η ύψιστη ωραιότερη και "ριζοσπαστικότερη" μορφή αντίδρασης και αντίστασης στο "κακό" σύστημα.
Με σπεκουλαδόρους τους πλούσιους αυτής της χώρας (skai, Mega, Antenna, Λαμπράκης κλπ) και κάποιους σαν και του λόγου σου.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο και όμως σταλινικό. Το ΚΚΕ (και συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου) «λογόκρινε» και την Αλέκα Παπαρήγα. Βγήκε την Τετάρτη η Παπαρήγα στον Χατζηνικολάου («REAL») και αναφέρθηκε στο «κίνημα της πατάτας» και την «πατάτα» που έχει κάνει το ΚΚΕ. Η Παπαρήγα παραδέχτηκε πως η πρώτη ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ζήτημα θα έπρεπε να ήταν πιο συγκεκριμένη, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Το μεσημέρι το Γραφείο Τύπου (προΐσταται ο Μάκης Μαϊλης…) εξέδωσε δελτίο τύπου με τις δηλώσεις της γενικής γραμματέως του κόμματος στο ραδιόφωνο. Από την απομαγνητοφώνηση απουσίασε η συγκεκριμένη αναφορά της Παπαρήγα! Αντίθετα υπήρχαν οι αναφορές της στο χαράτσι της ΔΕΗ και το «κούρεμα» των ομολόγων των ταμείων…

Το αποτέλεσμα είναι τραγελαφικό, διότι, ενώ όλα τα κανάλια στα δελτία τους έπαιξαν την δήλωση της Παπαρήγα που ανασκεύαζε τις αρχικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για την αντίθεση του ΚΚΕ στο «κίνημα της πατάτας», ο «Ριζοσπάστης» δεν την δημοσιεύει – λογικό, αφού δεν υπάρχει στο Δελτίο Τύπου του κόμματος (αντίθετα ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει 4 σελίδες ομιλία της Παπαρήγα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, και το έχει και πρώτο θέμα).
τσ,τσ,τσ κακοήθειες και σπέκουλα...

κakos dimotis είπε...

ΩΧ!Κι άλλη πατάτα βλέπω σύντροφε!

s' eparon είπε...

Η αμηχανία σας στις ξεκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ γιά το διατροφικό πρόβλημα του λαού, τις αιτίες του και τους τρόπους αντιμετώπισής του είναι περισσότερο από έκδηλη.
Γιά το λόγο αυτό αντί να ασχοληθείτε με την ουσία του διατροφικού προβλήματος του λαού και την τεκμηριωμένη θέση σε αυτά που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ασχολείστε με τα ... συντακτικά προβλήματα και την συνομωσιολογία που ανακαλύπτετε στον τρόπο που αναπτύσσει το κόμμα αυτό τις θέσεις του με εξυπνακισμούς και χαχανιτά τύπου "Ράδιο Αρβύλας".
Είναι και αυτός ένας τρόπος σπεκουλαρίσματος από την μεριά των χορτάτων.

kakos dimotis είπε...

πεινασμένε επαναστάτη,έχεις κουβεντιάσει άραγε με κανέναν ή όλα αυτά τα λες διαβάζοντας ριζοσπάστη μόνο;
Τι να πει κανείς!

s' eparon είπε...

Ευτυχώς που κάτι φωστήρες σαν του λόγου σου kakos dimotis δίνουν αφορμή και λόγο σε προβληματισμό ουσίας γιά την επάρκεια της διατροφής του λαού.

kakos dimotis είπε...

Μια πατάτα δεν φέρνει την άνοιξη αλλά η επανάληψη από μέρους σου συνεχώς των ίδιων κλισέ, αγγίζει τα όρια του πολιτικού αυτισμού που σε κάνει να βλέπεις παντού "ανήθικες εκστρατείες" μόνο.
Αυτό που θα φέρει την άνοιξη είναι το κίνημα και η οργάνωση του λαού έξω από "ιδιοκτησιακού τύπου" κοντόφθαλμες αντιλήψεις που θέλουν ότι δεν ελέγχεται από εμάς να καταγγέλλεται.

Όταν εκφράζεται η ανάγκη της οργάνωσης των παραγωγών να έχουν το πρώτο λόγο στα προϊόντα τους η αριστερά οφείλει να να μπει μπροστάρης μέσα από μαζικούς φορείς και σωματεία προκειμένου οι πρωτοβουλίες αυτές να αποκτήσουν βαθύτερο περιεχόμενο.
Άσε επιτέλους τους χαρακτηρισμούς και τις ειρωνείες και κατάλαβε πως οι πρωτοπορίες οφείλουν και τέτοιες δράσεις να τις παίρνουν "επάνω" τους, προκειμένου την αυτοοργάνωση να την μετατρέψουν σε συνειδητή πάλη των "αλλοτριωμένων".

s' eparon είπε...

Η διγλωσσία, η υποκρισία, η ανευθυνότητα και οι εξυπνακισμοί σου δεν έχουν όρια. Σταμάτα επιτέλους.
Πολιτικός αυτισμός είναι το να παλεύεις γιά την κατάργηση των νόμων της αγοράς στον προγραμματισμό, παραγωγή και διακίνηση των τροφίμων και δεν είναι πολιτικός αυτισμός ατεκμηρίωτα να επιτίθεσαι στους κομμουνιστές, που δεν θεωρούν τις πρωτοβουλίες "κίνημα της πατάτας" ως πανάκεια γιά την επίλυση του διατροφικού προβλήματος, αφού δεν καταργεί τους νόμους της αγοράς αλλά τους παρακάμπτει απλώς και συγκυριακά;
Πού είδες το ΚΚΕ να καταγγέλλει την προσπάθεια του λαού να διασφαλίσει φτηνά διατροφικά προϊόντα; Ή μήπως νομίζεις ότι το ΚΚΕ θα φάει την καραμέλα που πασάρει η αστική προπαγάνδα πως το κίνημα της πατάτας, φασολιού, ριζιού, κλπ είναι σε θέση να λύσει μόνιμα και με συνέπεια το συνολικό πρόβλημα της διατροφής;

Γιά πρώτη φορά κάπως αρχίζεις στην συζήτηση να σοβαρεύεσαι ομολογώντας ότι "Μια πατάτα δεν φέρνει την άνοιξη", αυτοαναιρούμενος στην συνέχεια διαπιστώνοντας ότι "Αυτό που θα φέρει την άνοιξη είναι το κίνημα και η οργάνωση του λαού έξω από "ιδιοκτησιακού τύπου" κοντόφθαλμες αντιλήψεις που θέλουν ότι δεν ελέγχεται από εμάς να καταγγέλλεται".
Και ποιος σου είπε ότι ο πόνος του ΚΚΕ είναι να έχει αυτό την πρωτοβουλία στο "κίνημα της πατάτας;" Πού το είδες αυτό γραμμένο στα επίσημα κείμενα του κόμματος; Πόνος του ΚΚΕ είναι να διαλύσει τις αυταπάτες ότι μπορεί σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς να υπάρχουν "σοσιαλιστικές νησίδες" ή "αυτοδιαχειριζόμενες κολλεκτίβες" ή οτιδήποτε άλλο που θα λειτουργεί με όρους σοσιαλιστικής οικονομίας μέσα στην καπιταλιστική αγορά.

Είσαι όμως και προβοκάτορας της πλήρους ευτέλειας, με αριστερή φρασεολογία. Διότι γράφεις ότι "Όταν εκφράζεται η ανάγκη της οργάνωσης των παραγωγών να έχουν το πρώτο λόγο στα προϊόντα τους η αριστερά οφείλει να να μπει μπροστάρης μέσα από μαζικούς φορείς και σωματεία προκειμένου οι πρωτοβουλίες αυτές να αποκτήσουν βαθύτερο περιεχόμενο".
Εαν εννοείς ότι το ΚΚΕ είναι μακριά από αγώνες των μαζικών φορέων και σωματείων, να σου θυμίσω ότι τα τελευταία 20 χρόνια είναι χιλιάδες τα χρόνια φυλάκισης που έχουν μοιράσει τα αγροτοδικεία όλης της χώρας σε κομμουνιστές αγρότες αλλά και αγρότες απλούς αγωνιστές επειδή όλοι αυτοί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις αγροτών που πρωτοστατούν οι κομμουνιστές, για την απόκρουση των συνεπειών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αγροτική παραγωγή της χώρας μας.
Κ.Α.Π. είναι αυτή που απαγορεύει στην χώρα μας να αναπτύξει αυτάρκεια σε διατροφικά είδη, επιβάλλοντας από την μία μεριά ποσόστωση (δηλαδή περιορισμό στην ποσότητα) σε αυτά που θα παράγει, και από την άλλη επιτρέπει την ελεύθερη εισαγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ακόμα και αυτών στα οποία η χώρα μας παράγει. Τις συνέπειες, τις γνωρίζουν όλοι: Η Ελλάδα παράγει το 25% του γάλακτος που χρειάζεται γιά να εισάγει το υπόλοιπο. Στο μεταξύ η ελληνική ύπαιθρος ερημώνει. Και όλα αυτά, γιά να θησαυρίζουν από το εμπόριο του γάλακτος και των λοιπών αγροτικών προϊόντων οι μεγάλες πολυεθνικές που διαχειρίζονται το διεθνές εμπόριο και οι ντόπιοι μεταπράτες τους.

Αυτές τις απλές αλήθειες, τις λέει στο λαό μόνο το ΚΚΕ.
Δεν τις λέει στο λαό ούτε το κίνημα της πατάτας, ούτε η επίσημη προπαγάνδα των μεγαλοκαναλαρχών της τηλεόρασης και των μεγαλοεκδοτών των εφημερίδων, που αβαντάρει και χαλιναγωγεί το "κίνημα" αυτό όχι γιά να βοηθήσει το λαό στην ανεύρεση φτηνών, σε επαρκείς ποσότητες και καλής ποιότητας τροφίμων αλλά γιά να εκτονώσει προσωρινά την αγανάκτησή του, αποκρύπτοντας επιμελώς την πραγματική αιτία του προβλήματος.
Γιατί όταν ο λαός τα συνειδητοποιήσει αυτά, τότε θα τους στείλει όλους στο διάολο - με πρώτη από όλους την Ευρωπαϊκή Ένωση, που η συμμετοχή σε αυτήν επιβάλει την πολιτική αυτή.
Και κάτι μπαχαλάκηδες ψευτοαριστερούς, θα τους κάνει να παραμιλάνει γιά το "μεγαλείο του κινήματος της πατάτας", δήθεν εκστασιασμένοι γιά τις "απίστευτες δυνατότητας αυτοοργάνωσης της κοινωνίας".

kakos dimotis είπε...

"Και όσο θα υπάρχουν έμποροι, θα γράφουν πάντοτε σαν τον kakos dimotis...Με σπεκουλαδόρους τους πλούσιους αυτής της χώρας (skai, Mega, Antenna, Λαμπράκης κλπ) και κάποιους σαν και του λόγου σου......Είναι και αυτός ένας τρόπος σπεκουλαρίσματος από την μεριά των χορτάτων.....Η διγλωσσία, η υποκρισία, η ανευθυνότητα και οι εξυπνακισμοί σου δεν έχουν όρια....ΕΊΣΑΙ ΚΑΙ προβοκάτορας της πλήρους ευτέλειας, με αριστερή φρασεολογία".

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΣΤΗ ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΟΥ,ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!