Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Μετά το ευρώ τι;

Η Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη «Εκτός Γραμμής» Πάτρας (Άστιγγος και Μουρούζη) διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 10 – 03 – 12, ώρα 7:00 μμ, με θέμα:

Μετά το ευρώ τι;
Πώς μπορούμε να βγούμε από το ευρώ; Τι θα σημάνει αυτό για τουςμισθούς και τις συντάξεις, τις καταθέσεις, τις τιμές των αγαθών; Θα μπορούμε να έχουμε τρόφιμα και άλλα αναγκαία αγαθά; Υπάρχει περίπτωση να μείνουμε χωρίς καύσιμα; Υπάρχει τρόπος να σκεφτούμε ένα διαφορετικό πρότυπο κοινωνικής ανάπτυξης, στηριγμένο στη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη συλλογική επανιδιοποίηση των μέσων παραγωγής;
Μπορεί η Αριστερά και το κίνημα να διατυπώσουν πειστική εναλλακτική πρόταση για το τι και πώς θα παράγεται σε αυτόν τον τόπο; Τα ερωτήματα αυτά δεν είναι μόνο διαδεδομένα. Είναι και εξαιρετικά επείγοντα. Η Αριστερά δεν έχει μπορέσει μέχρι τώρα να απαντήσει στην ιδεολογική τρομοκρατία του κυρίαρχου λόγου, την ίδια ώρα που τα λαϊκά στρώματα αναζητούν πειστική διέξοδο από την κοινωνική καταστροφή.
Η συζήτηση «μετά το ευρώ τι;» πρέπει να ανοίξει με επιχείρημα, τεκμηρίωση και συγκεκριμένες προτάσεις, βασισμένες στην ίδια την εμπειρία των αγωνιστών και του κινήματος.

Ομιλητές:
Λ. Βατικιώτης, οικονομολόγος, δημοσιογράφος
Δ. Λένης, φυσικός-ερευνητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: