Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

KKE ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης για τη μαζική συνταγογράφηση που πρέπει να φτάνει στο 50-60% γεννόσημων – αντιγράφων φαρμάκων είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά στο σύνολο των αντιδραστικών και άκρως επικίνδυνων για το λαό αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνει συνεχώς στην Υγεία, στην Πρόνοια, το φάρμακο.
Οι κορώνες της συγκυβέρνησης για δήθεν «εξορθολογισμό των δαπανών», για το «νοικοκύρεμα της σπατάλης» για χτύπημα της διαφθοράς, της μίζας και των κομπιναδόρων είναι το προπέτασμα καπνού για να κρύψουν από το λαό τις άγριες κρατικές περικοπές σε δημόσιες υγειονομικές, φαρμακευτικές και κοινωνικές παροχές που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις πληρωμές από τους ασθενείς για όλες αυτές τις υπηρεσίες.
Η πρόληψη αφήνεται στην ατομική ευθύνη και οικονομική δυνατότητα του καθένα. Η υποβαθμισμένη και ελλιπής πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ πληρώνεται αδρά από τους εργαζόμενους άμεσα και μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Νοσοκομεία, κλινικές, ψυχιατρεία ακόμα και το μοναδικό δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο για παιδιά και εφήβους στο όνομα των συγχωνεύσεων καταργούν τμήματά τους ή κλείνουν οριστικά.
Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για την οποία πολύ υπερηφανεύεται η κυβέρνηση επήλθε κυρίως από τη ραγδαία αύξηση της πληρωμής των ασθενών για τα φάρμακα που έχουν ανάγκη.
Η αθρόα εισαγωγή αμφίβολης ποιότητας αντιγράφων φαρμάκων που επιδιώκεται μπορεί να αποδειχτούν αναποτελεσματικά έως επικίνδυνα για την υγεία των ασθενών.
Οι έλεγχοι που προφασίζεται ο ΕΟΦ ότι κάνει είναι προσχηματικοί γιατί το πάνω χέρι, την έκθεση βιοϊσοδυναμίας των φαρμάκων τη δίνουν οι ίδιοι οι φαρμακοβιομήχανοι.
Η έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι η πρόληψη των ασθενειών και η προστασία της υγείας του λαού. Είναι πως το κράτος θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες στην Υγεία, την Πρόνοια, το φάρμακο και ας πληρώνει ο λαός απ’ αυτά που δεν έχει για να βρει την υγειά του. Ας βγάζουν υπερκέρδη και τώρα σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης οι βιομήχανοι και οι έμποροι της Υγείας και του φαρμάκου.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν υποχρέωση να αντιπαλέψουν τα αντιδραστικά μέτρα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο φάρμακο. Πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε σύγχρονη δωρεάν αποκλειστικά δημόσια Υγεία – Πρόνοια, φάρμακο. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας για να ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.


ΑΘΗΝΑ 29/02/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ (29.2.2012)
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία ψήφισε «παρόν» κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ανακοινώνει ότι δεν θα πάρει μέρος στη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής «για την αποτύπωση των στοιχείων για τα ελλείμματα και το χρέος» .
Το ΚΚΕ μέχρι τώρα, συμμετείχε σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να φωτισθούν οι διάφορες υποθέσεις των σκανδάλων που κατά καιρούς έρχονταν στο φως της δημοσιότητας παρά τις επιφυλάξεις που εξέφραζε για τις πραγματικές προθέσεις διερεύνησης των υποθέσεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δηλώνει ότι έχοντας την εμπειρία από την λειτουργία αυτών των εξεταστικών επιτροπών που λειτούργησαν κατά βάση ως επιτροπές συγκάλυψης των σκανδάλων καθώς και τον εκφυλισμό αυτών των διαδικασιών, κάθε φορά θα εξετάζει συγκεκριμένα τη συμμετοχή της σε αυτές τις διαδικασίες με κριτήριο πάντα τα πραγματικά προβλήματα του λαού.
Η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα ελλείμματα και το χρέος εξαρχής έχει ως αποστολή να συσκοτίσει τις πολιτικές ευθύνες, να συγκαλύψει και όχι να αποκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα και να καλλιεργήσει κλίμα αποπροσανατολισμού στον λαό.
Άλλωστε την δημιουργική στατιστική και λογιστική την εφάρμοσαν κατ΄ επανάληψη και την εφαρμόζουν τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όπως και η ίδια η ΕΕ για να διευκολύνουν διαχειριστικές ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ διαφωνούν για τον χρόνο συγκρότησης της εξεταστικής επιτροπής (το ΠΑΣΟΚ ζητούσε από την παρούσα Βουλή, η ΝΔ από την επόμενη) από κοινού συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης που δεν είναι κρίση χρέους όπως έγκαιρα αποκάλυψε το ΚΚΕ στον λαό αλλά κρίση καπιταλιστική.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα αντιστρέφουν την πραγματικότητα για να εμφανίσουν την κρίση ως κρίση χρέους, να συγκαλύψουν τον πραγματικό ένοχο την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν τον αποπροσανατολισμό του λαού για να περάσουν την υποταγή στα βάρβαρα μέτρα που από κοινού προωθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
Επομένως η διέξοδος για τον λαό δεν βρίσκεται στη δημιουργία επιτροπών συγκάλυψης αλλά στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: